INVESTERING, ØKONOMI, ERHVERVSEJENDOMME

Provinsbyer står i kø efter indkøbscentre

Flag 22-12-06 ~Et minuts læsning · 186 ord

Selv om den russiske hovedstad Moskva stadig ikke når op på europæisk niveau mht. udbredelsen af indkøbscentre, så er de russiske provinsbyer endnu længere bagefter. Her køber man stadig ind på markedspladsen lige som i zar-tiden.

Men provinsbyerne er mindst lige så ivrige som Moskav efter at få flere indkøbscentre - herunder ikke mindst byernes borgmestre, som gerne vil gøre noget synligt for at forbedre leveforholdene.

Først omkring år 2003-2004 begyndte investorer og developere at se nærmere på mulighederne i Rusland uden for Moskva, og siden er det gået stærkt. Millionbyenyen Kazan øst for Moskva har således allerede fået bygget så mange indkøbscentre, at den har seks gange så mange kvm indkøbscenter pr. indbygger som hovedstaden. Og i Novosibirsk med to mill. indbyggere er hele 14 projekter undervejs, fremgår det af artiklen.

Nu er turen kommet til de 33 russiske byer på mellem en halv og en million indbyggere. Her er næsten ingen indkøbscentre og dermed et enormt potentiale for nye centre, mener Maxim Karbasnikoff, der er head of retail department i den russiske afdeling af ejendoms- og konsulentfirmaet Jones Lang LaSalle, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: