INVESTERING, STATISTIK, ERHVERVSEJENDOMME

Investeringer i erhvervsejendomme eksploderer

Flag 22-12-06 ~Et minuts læsning · 158 ord

Fra januar til september 2006 blev der investeret 17 mia. DKK i russiske erhvervsejendomme. Det er en tidobling i løbet af blot et år. Når 2006 er omme, ventes tallet at have rundet 18. mia. DKK. Dermed haler Ruslands erhvervsejendomsmarked ind på det kinesiske, som i 2005 var på 30 mia. DKK.

Det russiske marked for erhvervsejendomme blev ellers slået i stykker af finanskrisen i 1998, men i 2002 fik investorer øjnene op for landet igen. Siden 2004 er det russiske erhvervsejendomsmarked blevet taget meget seriøst, ligesom der er kommet fart over nybyggeriet, fortæller Constantine Demetriou, der er head of capital markets i ejendoms- og konsulentfirmaet Jones Lang LaSalle i Rusland.

Pengene til de russiske erhvervsejendomme kommer både fra russere og udlændinge. Hovedparten af den udenlandske kapital kommer fra lande som Storbritannien, Irland, Østrig, Tyskland og Israel, mens de danske og skandinaviske investorer hidtil har været meget tilbageholdende med at investere i russiske erhvervsejendomme, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: