VIRKSOMHED, FINANSIERING, LANDEJENDOMME, VINGÅRDE, VIRKSOMHEDSETABLERING

Landmænd betaler rente på brøkdel af inflationen

Flag 10-10-15 ~Et minuts læsning · 191 ord

Rusland forsøger nu at tiltrække landmænd udefra til at producere de fødevarer, som landet selv har valgt at lukke for importen af. Danske landmænd er så meget i kikkerten, at Den russiske Handelsrepræsentation i København slår et slag for sagen på et pressemøde i næste uge.

Renten i Rusland ligger aktuelt på mellem 15 og 20 pct., og det er mildt sagt ikke attraktivt for nogen, der vil etablere nogetsomhelst. Men den russiske stat yder p.t. så store tilskud, at den endelige rente for en landmand kommer ned på mellem 2,5 og 5 pct. Inflationen i Rusland har længe ligget på 6-8 pct. om året, og i øjeblikket er den på 15 pct. Det betyder, at landmænd reelt får penge for at låne penge, hvis de vælger at etablere sig i det store land.

Det har i flere år været utroligt lukrativt at producere svin i Rusland, lyder vurderingen fra Jytte Rosenmaj. Hun er næstformand for landbrugsvirksomheden Idavang, der bl.a. opererer i Rusland og Litauen.

På grund af de gode vilkår planlægger Idavang at søge statsstøtte til at opføre en russisk svinefarm til 100.000 slagtesvin om året, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: