INVESTERING, ØKONOMI, LANDEJENDOMME, VINGÅRDE

Mange penge i at producere grise

Flag 02-08-07 ~Et minuts læsning · 199 ord

Efterspørgslen efter grisekød er så stor i Rusland, at landets import af grisekød vokser tre gange så jurtigt som landets egen produktion. Derfor er der rigtig gode penge at tjene på at producere grise i Rusland. Det er ligefrem «ekstremt lukrativt», siger Kent Skaaning, formand for Dan-Invest, som er en sammenslutning af landmænd, der investerer i store russiske landbrug.

Og de danske svineproducenter er meget interesseret i at investere i Rusland, hvor det heller ikke er så svært at få lov til at udvide sin bedrift som i Danmark. Interessen er så stor, at Dan-Invest har været nødt til at lukke for tilgangen af interesserede investorer, fordi der ikke var projekter nok på bedding.

Dan-Invest har blandt andet investeret i Marjanskaja-farmen i det sydlige Rusland og et landbrug ved Tambov sydøst for Moskva. I begge tilfælde er danske og russiske investorer gået sammen om projekterne, lige som begge projekter har indflydelsesrige russere blandt investorerne. Krasnodars guvernør har en andel i Marjanskaja-farmen, mens et medlem af Statsdumaen er at finde blandt medejerne af farmen ved Tambov.

Det er vigtigt at have indflydelsesrige folk med. De har fået alle tilladelser gennem det russiske bureaukrati på rekordtid, fortæller Kent Skaaning i artiklen.

Skribentmail: