BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB, FERIEBOLIGER, NYBYGGERI

Laver en kopi af Dubais The World

Flag 02-10-07 ~Et minuts læsning · 184 ord

The World, det gigantiske projekt med kunstige ferieøer ud for Dubai i De forenede arabiske Emirater, får nu en efterfølger i Rusland. Det russiske byggeselskab M-Industry vil opføre et lignende projekt med en 350 hektar kunstig ferieø ved Sortehavsbyen Sochi. Øen skal hedde Federation Island, og den vil få form som den russiske føderation.

Øen skal rumme 10.000 boliger, og de forventede 25.000-30.000 indbyggere får adgang til alt fra kontorer og skoler til aquapark, to lystbådehavne og 15 kilometer sandstrand. Og under en times kørsel fra ferieøen ligger skisportsområdet Krasnaja Poljana.

Projektet løber op i 40-50 mia. DKK, og det skal ifølge planen stå færdigt i 2013. Bag det hele står desuden tyske og hollandske firmaer, mens kapitalen i øvrigt kommer fra Dubai.

Egbert Teunissen fra det hollandske arkitektfirma Witteveen+Bos mener, at projektet sælger sig selv i konkurrencen med forbillederne The World og The Palm i Dubai. Der er for varmt i Dubai, mener han. Sochi ligger i det subtropiske område. Om sommeren når termometret i gennemsnit op på 27 grader, mens det aldrig kommer under seks grader om vinteren, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: