VIRKSOMHED, JURA, REGLER, KORRUPTION

Ingen korruption over for virksomheder

Flag 09-11-12 ~Et minuts læsning · 181 ord

Korruption har i mange år været et voldsomt problem i Rusland, og det er den fortsat. Men den er kun et problem, hvis din virksomhed skal sælge direkte til det offentlige. Det fortæller Hans Wicks, der er direktør for Dansk Industri i Rusland.

Hans Wicks har endda selv prøvet at møde et krav om bestikkelse, da han i et tidligere job skulle sælge et parti fly til en statslig flyverskole. Kravet gjorde, at firmaet trak sig ud af handelen.

Samlet set bevæger Rusland sig langsomt den rigtige vej på Transparency Internationals liste over korrupte lande. Helt nøjagtigt fra en 152. til en 143. plads. Men verdens største land i geografisk udbredelse befinder sig stadig på niveau med lande som Nigeria og Uganda, når det gælder korruption.

Samtidig bliver det lettere og lettere at gøre forretninger i Rusland. Landet er rykket op fra nummer 118 til nummer 112 over Verdensbankens såkaldte «Ease of Doing Business»-indeks.

Alligevel er formaliteter omkring told stadig en jungle. Her bør virksomheder udefra træde et skridt tilbage og overlade forhandlingerne til en lokal partner, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: