UDDANNELSE, FORSKNING, KØB, SALG, KORRUPTION

DKK 35.000 for at bestå fire prøver

Flag 10-06-13 ~2 minutters læsning · 340 ord

Hvis du ikke er i stand til at tage den såkaldte Ege-prøve, som er nødvendig for at komme ind på universitetet i Rusland, så kan du også betale dig fra det. Problemet med betaling for eksaminer er udbredt i Rusland - men måske mest i republikken Dagestan ved Kaukasus, hvor betalt snyd med studieprøver forlængst er blevet til en god forretning.

Fire prøver til min søn koster i alt DKK 35.000, fortæller en lokal mor ved navn Patimat Alhasova.

De studerende i Dagestan har således i længere tid klaret sig forbavsende godt til prøven i russisk sprog, og det skyldes ikke særlige stoffer i grundvandet. Forklaringen skal snarere søges i de billeder, som de studerende i republikken tager med deres mobiltelefoner under prøven. Faktisk ville der udbryde revolution, hvis mobiltelefonerne blev taget fra dem under prøven, fremgår det af artiklen.

I et andet tilfælde kunne man 30 steder på nettet finde korrekte besvarelser på nettet forud for Ege-prøven, havde det russiske undervisningsministerium fundet ud af. For at begrænse svindlen måtte samme ministerium ud at lukke 72 internetfora med 1,5 mio. brugere, som havde haft adgang til svarene.

Ruslands store udbredelse over ni tidszoner gør blot problemet med eksamenssnyd endnu større. Studerende i de østlige provinser har masser af tid til at fotografere deres besvarelser på mobilen - og få dem sendt videre, så de kan genbruges af studerende længere vestpå, som er startet senere på besvarelsen.

Den russiske aktivist Roman Dobrokhtov har talt med en prøvedeltager, der kunne fortælle, at otte ud af ti af prøvedeltagerne i hans klasse havde haft adgang til snyde-svarene.

Eksamens-svindlen rækker helt op på universitetsniveau, hvor den russiske viceundervisningsminister Igor Fedjukin opdagede en fabrik for falske doktorgrader på et universitet i Moskva. Samme minister er kendt som en stærk modstander af den gældende praksis i Rusland med at give velhavende erhvervsfolk og politikere falske doktorgrader.

Igor Fedjukins kamp mod uddannelses-korruptionen led dog et tilbageslag forleden, da han blev tvunget til at trække sig fra ministerposten «for at mindske presset på ministeriet», fremgår det af artiklen.

Skribentmail: