OFFENTLIG, ADMINISTRATION, GENERELT, KORRUPTION

Korruption endte med fire mord

Flag 28-11-15 ~2 minutters læsning · 252 ord

Krasnogorsk, en velhavende forstad til Moskva, var forleden centrum for fire mord, som viser, at korruptionen trænger gennem til alle dele af det russiske samfund. Morderen var en gennemkorrupt byggematador, som endte med selv at miste livet fire dage efter mordene.

Forstaden ligger i den nordvestlige udkant af hovedstaden, og den er fra begyndelsen 1990’erne vokset fra 90.000 til i dag at huse 140.000 indbyggere. En del af boligerne til alle de nye indbyggere blev gennem 20 år opført i et tæt samarbejde mellem entreprenøren og bydelens viceborgmester. Borgmesteren var i øvrigt også involveret. Han opkøbte jord til billige penge og solgte den videre til brug for byggerierne. Desuden hører det med i billedet, at en byggetilladelse til et større projekt i området kræver den nette sum af DKK 20 mio. i bestikkelse.

Den 55-årige byggematador havde også i 2001 betalt en kirke, som blev indviet i lige over for borgmesterens kontor.

Men en mandag blev der skrevet et blodigt kapitel i bydels historie med brune kuverter. Entreprnøren havde tilsyneladende penge til gode, og nu skulle regnskabet gøres op. Han opsøgte både viceborgmesteren og direktøren for et lokale el-selskab på det lokale rådhus, hvorefter han henrettede dem begge med sin Kalasjnikov og en TT-pistol, mens privatchaufføren på ordre filmede seancen på sin mobil.

Inden mandagen var omme havde entreprenøren også dræbt borgmesteren og en kompagnon. Fire dage senere vendte billedet dog, da entreprenøren selv blev fundet myrdet. I øvrigt i en bygning tæt på den tidligere borgmesters luksusbolig, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: