FORBRUG, KVALITET, FØDEVARER

Fødevarer forfalskes i stor stil

Flag 02-10-16 ~2 minutters læsning · 225 ord

Ruslands stop for import af fødevarer har givet plads til foretagsomme sjæle, der ikke går af vejen for at svindle med fødevarerne for at opretholde forsyningerne til det russiske folk.

Et eksempel er tvorog, der bedst kan beskrives som en usaltet hytteost. Denne yndede spise og ingrediens i alverdens russiske retter bliver nu fremstillet af alt fra palmeolie til kalk, når blot resultatet er hvidt og ligner originalen. Skribentens egen hund, Sam, har tidligere spist store mængder tvorog. Men de dårlige efterligninger smager så dårligt, at de bliver liggende i hundens madskål.

Bihonning er et andet eksempel. Her regner man med, at et sted mellem 30 og 70 pct. af produktionen er mere eller mindre forfalsket.

Lokale medier i Rusland melder også om mange andre eksempler på fødevaresvindel i landet, hvor hjemmebrænderiet af vodka hører hjemme i sin egen liga. Efter en del med et fald i antallet af alkoholforgiftninger ser det nu ud til, at tallet er for opadgående. Desuden florerer beretningerne om folk, der har mistet både helbred og endda livet på grund af dårlig hjemmebrændt.

Skribenten har taget konsekvensen og droppet al indkøb af mejerivarer i supermarkedet. I stedet køber han nu ind på det lokale marked eller i butikker, som forsynes direkte fra leverandører. Det koster lidt mere. Men hunden er igen begyndt at spise sin tvorog, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: